Menu

Situatie 3-4 augustus 2021

Limburgse Jagers schieten Adelante te hulp

17 sterke mannen van de eenheid Limburgse Jagers van onze Koninklijke Landmacht arriveerden 3 augustus bij Adelante in Houthem. Deze mannen uit de De Ruyter van Stevenickkazerne in Oirschot hadden zich gemeld bij de vrijwilligerscentrale van gemeente Valkenburg a/d Geul. Hun oorspronkelijke plan om naar Wales te gaan voor een training werd zonder problemen aan de kant geschoven om te komen helpen in ons door watersnood getroffen gebied.

 

Na een korte kennismaking en eerste indruk van de ravage, popelden ze om aan de slag te gaan. Aan de hand van een korte bezichtiging aan de gebouwen maakten zij een inschatting van de werkzaamheden.​​​​​​​ Zij verdeelden zich in eerste instantie over De Raesdonk/De Valkhorst en het Adelante College. Ze kregen de opdracht de ruimtes compleet leeg te maken. In rap tempo werden kasten afgebroken en linoleumvloeren weggetrokken. De containers werden in hetzelfde rappe tempo gevuld. Die mannen weten van aanpakken.

 

Deze hulp komt ontzettend goed van pas. Op deze manier kunnen we sneller gaan werken aan het herstel van onze locatie. Ze zullen ons deze week nog aardig wat uren behulpzaam kunnen zijn. We maken er dankbaar gebruik van. Kijk mee naar enkele beelden die we ter plekke hebben gemaakt…​​​​​​​