Menu

WATEROVERLAST Valkenburg

De beelden van al dat water en de ravage die het in juli achterliet op onze vertrouwde plek in Houthem zijn onuitwisbaar. Gelukkig bleef het bij materiele schade maar toch… we hebben nu nog dagelijks te maken met alle ongemakken die het met zich heeft meegebracht. De betekenis van DOORgaan bij Adelante is echter letterlijk in praktijk gebracht. We hebben de deuren open kunnen houden voor alle kinderen en jongeren. Tegelijkertijd is er onafgebroken hard gewerkt aan het herstel. We zijn heel trots te kunnen mededelen dat de eerste gebouwen weer operationeel zijn.


Onderstaand een beschrijving van onze situatie in maart 2022 en ons plan voor de terugkeer.Inhoud van deze pagina

Vrienden van Adelante

U kunt een steentje bijdragen en meehelpen ons kindcentrum weer op te bouwen. Dit kan met een gift via www.vriendenvanadelante.nl. We hopen snel weer onze kinderen en jongeren de nodige zorg en onderwijs bieden in hun vertrouwde omgeving. 

U kunt ook rechtstreeks gebruik maken van bankrekeningnummer: NL92INGB0672863502 t.n.v. Stichting Adelante Zorg o.v.v. wateroverlast Houthem.

Hartelijk dank voor uw steun!

 

Gedeeltelijk terug naar Houthem

Vanaf 14 maart zijn de klinische kinderrevalidatie Valkhorst, het verpleegkundig kinderzorghuis Contigo en het wonen en logeren Raesdonck weer terug op de vertrouwde plek aan de Onderstestraat in Houthem. Binnen het Adelante College zijn de planning, het medisch secretariaat, onze zorgbemiddelaars en Educare (tijdelijk) gehuisvest zodat er o.a. weer poli-afspraken kunnen plaatsvinden voor de revalidatie. Hiervoor zijn er ook artsenkamers ingericht en ruimtes voor fysiotherapie, ergotherapie en logopedie. Verder is het voor ons ook weer mogelijk om vanuit het gebouw “De Herberg” weer kortdurende revalidatieprogramma’s te organiseren. De eerste mijlpaal van dit enerverende traject is een feit.

 

Het hoofdgebouw

De werkzaamheden aan het hoofdgebouw zijn nog zeer omvangrijk en worden in de komende maanden onverminderd voortgezet. De situatie in het hoofdgebouw is echter anders dan bij de omliggende gebouwen. Het oppervlak is vele malen groter en het droogproces duurt veel langer. Wanden moeten hier opnieuw worden opgebouwd en de installaties zoals die van de verwarming en die van het zwembad worden overgeheveld naar een externe (nieuwe) stookruimte. Deze wordt gerealiseerd aan de achterkant van het hoofdgebouw. Voor beide gebouwen denken we dan ook de rest van het schooljaar nodig te hebben waarna iedereen weer naar zijn vertrouwde plek zal kunnen verhuizen.

 

Trots

Ondanks alles zijn we trots. We zijn letterlijk in staat geweest om het beste uit onszelf naar boven te halen. We hebben de kinderen en jongeren een tijdelijk alternatief kunnen bieden. Misschien niet optimaal maar voor de tijd dat het nodig is, goed. We moeten nog veel werk verzetten maar we hebben er alle vertrouwen in dat we na de zomervakantie 2022 weer op onze vertrouwde plek onderwijs en revalidatie te kunnen geven aan "onze" kinderen en jongeren.

 

Het blijft nog even een unieke situatie

Het vraagt nog een hele poos veel van ons allemaal. Aanpassing en flexibiliteit zijn heel belangrijk. We hopen op uw begrip in deze - ook voor ons - unieke situatie.

 

Vragen of meer informatie

Heeft u naar aanleiding van deze informatie onverhoopt toch nog een vraag? Neem contact met ons op via wateroverlasthouthem@adelante-zorggroep.nl

 

 

Onderstaand informatie over waar de zorg en het onderwijs voor de kinderen en jongeren op dit moment plaatsvindt

 

Adelante Kind & Jeugd, locatie Keelstraat Valkenburg a/d Geul

Op deze tijdelijke locatie is het gros van Adelante Onderwijs ondergebracht. Op deze locatie vindt ook dagopvang plaats voor deze kinderen en jongeren.

 

Adelante Kind & Jeugd, locatie Brunssum

Op deze tijdelijke locatie zijn de kleuterklassen Giraf, Zebra en Leeuw en de LBO klas 3/3a ondergebracht. Hier vindt ook dagopvang plaats voor deze groepjes.

 

Adelante Kind & Jeugd, Contigo locatie Kerkrade

De kinderen van de therapeutische peutergroepen zijn tijdelijk ondergebracht bij onze collega’s in Kerkrade.

 

Kijk ook op: Locaties Kind & Jeugd - Adelante Kind & Jeugd (adelante-zorggroep.nl)