Menu

Ouders Liam Ubaghs

“Bij Adelante Contigo krijgt hij andere prikkels”

Zeven maanden na zijn geboorte merkten wij dat Liam belangrijke mijlpalen, zoals het optillen van zijn hoofdje en kruipen, niet haalde. Na veel onderzoek bleek hij de zeldzame stofwisselingsziekte Mucolipidosis type 2/I-CELL te hebben. De ziekte komt maar bij 1 op de 625.000 kinderen voor en vraagt intensieve begeleiding. Vanwege zijn zwakke luchtwegstelsel hebben wij Liam lang thuis opgevangen. Maar wij kunnen ons mannetje geen groter plezier doen dan andere kinderen te zien. Daarom gaat hij in de zomermaanden een dag in de week naar Contigo. Thuis is voor Liam altijd hetzelfde. Bij Adelante Contigo krijgt hij andere prikkels en wij hebben die dag ruimte om alle aandacht te schenken aan Liam’s jongere broertje, Dex. Ons gezin is hierdoor meer in balans. Nb. Lieve Liam is 7 december 2016 overleden. In overleg met de ouders mag zijn verhaal op deze website blijven staan.

Meer informatie over onderwerpen verwant aan dit verhaal?

 

Adelante Contigo

 

Lees ook het verhaal van 

Emma la Haije

Verpleegkundige kinderdagopvang

Kinderen van 0 tot 5 jaar die overdag verpleegkundige zorg en opvang nodig hebben, kunnen terecht bij de verpleegkundige kinderopvang van Adelante Contigo in Kerkrade.

Wat kunnen wij voor uw kind betekenen?

Wij hechten er veel waarde aan dat zowel het kind als de ouders zich bij ons thuis voelen. Bij elke groep werken vaste leidsters, zodat het kind een goede vertrouwelijke band kan opbouwen en zich veilig en geborgen voelt. Bij Adelante Contigo werken pedagogisch medewerksters en kinderverpleegkundigen. Onze gespecialiseerde medewerksters geven uw kind alle zorg en aandacht en stimuleren de ontwikkeling van uw kind. De kinderverpleegkundigen verlenen elke denkbare vorm van zorg, medicatie en therapie, variërend van monitorbewaking en beademing tot het toedienen van zuurstof. Zo nodig bieden we ook fysiotherapie, ergotherapie, speltherapie en (pre)logopedie.

Adelante Contigo heeft twee horizontale groepen. Per groep wordt zoveel mogelijk een leeftijds-/ontwikkelingsniveau gericht dagprogramma gevolgd. De groepsruimtes zijn huiselijk ingericht en geven de kinderen een veilig en vertrouwd gevoel. Inrichting en spelmateriaal zijn uitdagend en stimulerend, afgestemd op de behoeften en ontwikkelingsfase van de kinderen. Gedurende de dag bieden wij activiteiten aan zoals knutselen, voorlezen, muziek, beweegspelletjes en pictogrammen en gebaren. De groepen hebben direct toegang tot de royale (speel)tuin. Zo kan al snel, veilig buiten gespeeld worden. De tuin biedt genoeg mogelijkheden om te ontdekken, spelen en fietsen. Er wordt aandacht besteed aan feestdagen zoals Pasen, Sinterklaas en Kerst.

De locatie beschikt over een aparte ruimte om met de kinderen te snoezelen, de snoezelkamer! Hier wordt met zintuigelijke prikkels van licht, geluid, tast, geur en eventueel smaak een eigen belevingswereld geboden. Het brengt de kinderen veel ontspanning en rust.

Lees meer over Adelante Contigo.