Menu

Jossi Strijtveen

“ Ik heb nog altijd rugpijn, maar de pijn beheerst mijn leven niet meer”

2016 - “Na een turnoefening op de trampoline ben ik van de trampoline afgevallen en kreeg ik pijn in mijn rug. Niet een beetje pijn maar zo’n erge pijn dat ik niet meer kon sporten en buiten school eigenlijk niets meer deed. Bij onderzoek bleek dat er niets mis was door de val, maar ik bleek wel een scoliose te hebben. De pijn hield aan en werd chronisch. Bij Adelante kon ik meteen terecht voor revalidatie. Zes weken lang heb ik intensief leren bewegen. Eigenlijk hebben ze mij geleerd om door de pijn heen te bewegen. Wat ik een paar maanden geleden niet durfde, durf ik nu wel. Ik heb nog altijd rugpijn, maar de pijn beheerst mijn leven niet meer. Ik doe gewoon weer alles mee!”

Informatie over onderwerpen verwant aan dit verhaal?


Chronisch pijn

 


Of lees ook het verhaal van:

 

Jill Haas

 

Juliëtte van Moorsel

 

Evie Bruggenwert

 

Daniëlle van den Boogaart

Wat doet chronische pijn met je?

Chronische pijn kan ervoor zorgen dat je beperkingen ervaart. Daardoor kan je normale dingen niet of onvoldoende doen, zoals: lopen, fietsen, naar school gaan, optrekken met vrienden, enzovoort. Het heeft dus gevolgen op verschillende gebieden:  thuis, op school en in je vrije tijd. Je hebt bijvoorbeeld moeite met jezelf wassen. Je dagritme kan verstoord zijn. Je mist bijvoorbeeld school of kunt niet deelnemen aan sportactiviteiten. Als je vriendenclub iets onderneemt, kun je hier vaak niet aan meedoen. En dit heeft natuurlijk ook invloed op je stemming, vaak negatief. Chronische pijn bij jongeren ontstaat vaak uit een verstoring van lichamelijke, psychologische en omgevingsfactoren. Het is een probleem waar je mee vast kunt lopen.

Wat is poliklinische revalidatie?

Bij Adelante revalidatiegeneeskunde locatie Maastricht UMC+ bieden wij een behandeling aan voor jongeren met chronische pijn. Die richt zich niet op pijnvermindering en het zoeken naar een oorzaak, maar stelt jou weer in staat om activiteiten te ondernemen die bij jouw leeftijd passen zoals school, een bijbaantje en hobby’s. De poliklinische behandeling is twee keer per week een uur en duurt zeven weken. Hoe de behandeling er precies uit gaat zien, bespreken we uitgebreid met jou en je ouders. Samen gaan we er aan werken om jou weer zo goed mogelijk te laten functioneren ondanks pijn- en/of vermoeidheidsklachten.


Lees meer.