Menu

Daphne Schuurman

“"Ik sta er niet alleen voor!"”

Na een moeilijke periode met onmeetbaar hoge suikers en een aantal opnames per jaar, waarvan één zelfs op de intensive care, besloot Daphne Schuurman (19) uit Zuidbroek, Groningen dat er iets moest gebeuren. Ze was vastbesloten iets te gaan doen aan haar diabetes. Maar wat? Tijdens haar zoektocht kwam ze het GRIP programma van Adelante tegen. Ze kan nu weer met vertrouwen de toekomst in kijken.

Lees meer over het programma GRIP van Adelante Kind & Jeugd

Daphne vertelt: “De start van het programma was erg spannend maar eindelijk kon ik iets aan mijn diabetes doen. Dat was een belangrijke drijfveer. Het programma was vooral erg leuk maar ook heel intens. Je bent namelijk 5 weken lang samen met een heel team intensief bezig. Het moeilijkste voor mij was misschien nog wel om zo ver weg te zijn van huis. Gelukkig was ik hier na de eerste week goed aan gewend. Het was trouwens ook een uitdaging om me helemaal open te moeten stellen, maar dat is heel belangrijk in dit programma.”

 Op de vraag hoe ze het programma ervaren heeft, zegt ze: “Persoonlijk vond ik het heel fijn om te horen dat ik niet de enige was. Ik sta er niet alleen voor. Er zijn er meer mensen die met dezelfde “problemen” zitten. We hadden veel steun aan elkaar en dat gold ook voor onze ouders die elkaar ontmoetten. Tijdens het programma kregen we allemaal dezelfde soort opdrachten en daar konden we het met elkaar over hebben. We maakten hetzelfde door en hetzelfde mee.”

Wat GRIP voor haar betekent heeft, geeft ze als volgt aan: “Door GRIP heb ik weer opnieuw geleerd de koolhydraten te berekenen en te kijken wat er gebeurd met mijn suikers op bepaalde momenten. Ik heb vooral ook geleerd dat het niet erg is om hulp te vragen.” Ze kijkt tevreden terug op de vele leuke activiteiten met het leuke en gezellige team en over de groep vertelt ze: “Ik heb er een aantal nieuwe vrienden aan over gehouden. We hebben nog regelmatig contact. Hoe bijzonder is dat!” Daphne heeft weer een positiever beeld van de toekomst: “Ik heb inmiddels een insulinepomp, een nieuwe continu sensor en mijn habc1 (gemiddelde bloedglucosewaarde) is enorm gedaald. Ik heb ook weer dingen opgepakt zoals sporten en een opleiding.”

We vroegen Daphne of ze nog een tip had voor anderen die in hetzelfde mee maken. Daarop zegt ze: “Het is best een grote stap en 5 weken klinkt heel lang maar door al die leuke dingen vliegt de tijd voorbij. Dus heb je een soort gelijke hulpvraag? Meld je dan aan voor het GRIP programma van Adelante. Het heeft je (jullie) veel te bieden. Mij heeft het namelijk heel veel geholpen!”

Dankjewel Daphne voor je openhartige verhaal. Succes en veel geluk!

Op de foto: Daphne (rechts) met groepsgenoot Iza