Menu

Hulp bij klachten

Als cliënt van Adelante komt u in contact met veel behandelaars en medewerkers. Er kan wel eens iets mis gaan. Als dat gebeurt, kan er met betrokkenen over worden gesproken om te proberen uw klacht op te lossen. Onvrede en klachten ontstaan namelijk dikwijls door gebrek aan communicatie. Rechtstreeks vragen om opheldering helpt dan ook al veel problemen de wereld uit.

Inhoud van deze pagina

Klachtenloket

Voor cliënten van Adelante Kind & Jeugd is een klachtenloket ingericht. Hier kunt u uw klacht kenbaar maken. U kunt zich ook rechtstreeks wenden tot de klachtenfunctionaris of klachtencommissie (e-mail: klachtenregeling@adelante-zorggroep.nl).

Het loket is telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 10.30 en 16.30 uur via telefoonnummer 045-5282802. Contactpersoon: mevr. M. Hendriks.

U kunt zich ook schriftelijk wenden tot het klachtenloket:
Klachtenloket Adelante, locatie Valkenburg 
Onderstestraat 29 
6301 KA Valkenburg a/d Geul

 

Officiële instanties

Bent u niet tevreden met het resultaat of de uitspraak van de klachtencommissie, dan staat het u vrij met uw klacht naar een officiële instantie te gaan:

Inspectie van het onderwijs

e-mail: info@owinsp.nl
www.onderwijsinspectie.nl

Inspectie gezondheidszorg

e-mail: loket@igz.nl 
www.igz.nl

Voor vragen en klachten over onderwijs: 0800-8051 (gratis).

Voor klachten over seksuele intimidatie en geweld kunt u terecht bij de vertrouwensinspecteurs: 0900-1113111 (tijdens kantooruren).