Menu

Kindcentrum Ulingshof hangt de vlag uit!

15 maart 2022

De renovatiewerkzaamheden aan het te realiseren Kindcentrum Ulingshof in Venlo hebben het hoogste punt bereikt en dus mocht donderdag 10 maart de vlag uit. Onder toeziend oog van aanwezige bestuurders, medewerkers en andere genodigden, namen enkele leerlingen deze eervolle taak voor hun rekening. Ulingshof, een uniek samenwerkingsproject van Onderwijsgroep Buitengewoon, de zorggroep Adelante en PSW, wordt in het schooljaar 2022-2023 in gebruik genomen.

De drie samenwerkingspartners realiseren in de regio Noord- en Midden-Limburg een Kindcentrum voor Onderwijs, Revalidatie en Zorg. Een centrum waar álle kinderen en jongeren (4–20 jaar) met een lichamelijke en/of meervoudige beperking en langdurig zieke kinderen met een grote revalidatiebehoefte terecht kunnen voor onderwijs, revalidatie, zorg en opvang.

Ulingshof (Onderwijsgroep Buitengewoon) werkt al nauw samen met Adelante voor leerlingen die tijdens schooltijd gebruik kunnen maken van revalidatietherapie. Ook is de therapeutische peutergroep van Adelante gevestigd in deze locatie. In het toekomstig Kindcentrum wil men ook een ontwikkelgroep huisvesten en voor-, naschoolse en vakantie-opvang aanbieden dat geboden wordt door PSW Junior.  

Om dit unieke centrum te realiseren wordt de huidige locatie van Ulingshof gerenoveerd. Adelante en Buitengewoon hebben ervoor gekozen om deze renovatie gezamenlijk uit te voeren en daarin te investeren. Gedurende de renovatie is het niet mogelijk en verantwoord om de leerlingen in het gebouw te laten verblijven. Daarom is er naar tijdelijke huisvesting gezocht en gevonden bij voormalige basisschool ’t Palet en voormalige BZV Maasland in Blerick.

Bij Ulingshof zitten kinderen die hun basis vinden in het onderwijs en waarvan een belangrijk deel behoefte heeft aan medisch specialistische revalidatie. In ontwikkelingsniveau en leervermogen zitten echter grote verschillen evenals in de lichamelijke beperkingen/aandoeningen. Alle kinderen/jongeren hebben recht op onderwijs en behandeling/zorg indien nodig. Het Kindcentrum biedt deze kinderen/jongeren een totaalpakket aan onderwijs, revalidatie en zorg zodat ze zich optimaal kunnen ontwikkelen en kunnen toewerken naar een zo zelfstandig mogelijk bestaan in de maatschappij.

<toon alle berichten