Menu

Renovatie Adelante Kind & Jeugd afgerond!

19 oktober 2022

Na een jaar van wederopbouw, als gevolg van de watersnood in juli 2021, is de renovatie van de locatie van Adelante Kind & Jeugd in Houthem afgerond. We hebben deze mijlpaal meteen aangegrepen om een naam te onthullen voor de mytylschool van Adelante. Onder toeziend oog van burgemeester Daan Prevoo van Valkenburg a/d Geul, directie, medewerkers en alle kinderen en jongeren werd donderdagmiddag 29 september om 14.30 uur het bord “Encanto” onthuld en de locatie op feestelijke wijze heropend.

Het motto DOORgaan van Adelante is het afgelopen jaar letterlijk in praktijk gebracht. Alle kinderen en jongeren werden tijdelijk op een andere locatie ondergebracht zodat onderwijs, revalidatie en de noodzakelijke zorg ‘gewoon’ kon doorgaan. Dit alles dankzij de flexibiliteit en vindingrijkheid van onze eigen medewerkers, gemeente, maar vooral door het aanpassingsvermogen van onze kinderen en jongeren. In de tussentijd werd er onafgebroken hard gewerkt aan het herstel in Houthem. We zijn dan ook heel trots dat we terug zijn op onze vertrouwde plek aan de Onderstestraat in Houthem. Een locatie die weer voldoet aan alle eigentijdse wensen en eisen, passend bij deze speciale doelgroep.

Een eigen naam voor de mytylschool past ons inziens helemaal bij deze heugelijke gebeurtenis. Encanto, (voortgezet) speciaal onderwijs maakt net als tyltylschool de Maasgouw in Maastricht deel uit van Adelante Onderwijs maar draagt als school nu ook een eigen naam. De letterlijke betekenis van ‘encanto’ is charme en het is geïnspireerd op het Disney-verhaal Encanto. De inhoud van dit verhaal sluit namelijk aan bij hetgeen de (V)SO-school voor leerlingen wil zijn: een ‘encanto’, een bijzondere plek waar zij begeleid worden om hun gaven en talenten zo optimaal mogelijk te ontwikkelen. Geloven in jezelf staat in het verhaal centraal. Daarom sluit de naam ook zo goed aan bij het motto van Adelante: haal het beste uit jezelf.

<toon alle berichten