Menu

Onze school is (nog steeds) gezond!

15 juni 2021

De mytylschool van Adelante heeft wederom het vignet Gezonde School behaald. Met dit vignet laten wij zien dat onze school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen. Wij zijn super trots dat we dit de komende drie jaar weer mogen uitdragen.

 

We zorgen voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én hebben we aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van de leerlingen. Zo belangrijk voor ons, omdat het allemaal bijdraagt aan een gezondere leefstijl, betere schoolprestaties en minder schooluitval. Bovendien hebben we speciale aandacht voor het themacertificaat Sport en Bewegen en het certificaat Gezonde Voeding.

Om hiervoor in aanmerking te komen zetten we een aantal activiteiten in, te weten: organisatie jaarlijkse “gezonde week”, deelname Schoolfruit, deelname Kraanwaterdagen, gebruik watertappunten, kweken van kruiden in de moestuin, deelname aan nationale Schoolontbijt, wandelen voor water, gastlessen “kok” in de klas, project “jong leren eten”.

 

De Gezonde School is een samenwerking tussen diverse landelijke organisaties. Meer weten over de Gezonde School? Kijk dan op www.gezondeschool.nl.

<toon alle berichten