Menu

Mytylschool Adelante is gezond

28 september 2020

Adelante Kind & Jeugd heeft het vignet Gezonde School behaald. Met dit vignet laat Adelante Kinderen zien dat de school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen. Naast het themacertificaat “sport en bewegen” mochten ze nu ook het certificaat “gezonde voeding” in ontvangst nemen. Adelante is trots op dit behaalde resultaat!

Werken aan gezondheid op school loont. Het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. Zo zorgt Adelante Kinderen voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én heeft de school aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van haar leerlingen.

Bovendien heeft de school speciale aandacht voor het themacertificaat ”sport en bewegen” en “gezonde voeding”. Hiervoor worden de volgende activiteiten ingezet: deelname schoolfruit, deelname kraanwater dag, deelname nationaal schoolontbijt, een gezonde week met allerlei activiteiten op het gebied van de gezonde voeding, deelname externe sportieve activiteiten, een sportweek met diverse sportactiviteiten, aanbod na schoolse sportclubjes, inhuren van externe sportprofessionals voor aanbod van sportclinics.

Directeur Chantal Gilissen van mytylschool Adelante Kind & Jeugd is trots om een Gezonde School te zijn. “Vanaf nu hangt op de gevel van onze school het logo Gezonde School. Zo kan iedereen op het schoolplein zien dat onze school een gezonde school is!”

Gezonde School is een samenwerking tussen diverse landelijke organisaties. Wilt u meer weten over (het vignet) Gezonde School? Kijk dan op www.gezondeschool.nl.

Op de foto van li naar re: Saskia Wijns, Maartje Hendriks, Connie Wezeman en Miranda Pieroelie. Op de foto ontbreken Lilian Rosenboom en directeur Chantal Gilissen.

 

<toon alle berichten