Menu

Sport & vrije tijd

Voor kinderen en jongeren met een beperking of een chronische ziekte is het soms moeilijker om een sport of vrijetijdsbesteding te vinden die bij hen past. Adelante kan hierbij helpen. Kinderen en jongeren die wél deelnemen aan verschillende activiteiten en sporten maken op sociaal en sportief niveau een hele ontwikkeling door. Door een leuke vrijetijdsbesteding krijgen kinderen een positieve impuls en maken ze contact met anderen. Adelante stimuleert deze ontwikkeling door verschillende activiteiten te organiseren in Valkenburg.

Inhoud van deze pagina

Vrijetijdsbesteding

In de prachtige, heuvelachtige omgeving van onze locatie in Valkenburg organiseren wij allerlei leuke activiteiten en zijn er tal van mogelijkheden. Voor elk kind is er ruimte om te groeien en zich te ontwikkelen. Adelante kijkt vooral naar de vraag en de mogelijkheden van een kind of jongvolwassene. 

Bekijk hier ons aanbod aan vrijetijdsbesteding. 

Sportloket

Samen met u en uw kind kijkt het Sportloket voor kinderen welk sport- en beweegadvies het best bij uw kind past en of er een (geschikte) sportaanbieder bij u in de buurt is. Is dat het geval, dan nemen wij contact op met de sportaanbieder om de mogelijkheden te bespreken. Ons team gaat met u en uw kind mee en begeleidt, indien nodig, op locatie. 

OMNI-sportvereniging

Is er geen geschikte aanbieder bij u in de buurt te vinden? Dan kan uw kind wekelijks op locatie bij Adelante via de omni-sportvereniging deelnemen aan de naschoolse sport- en beweegactiviteiten judo, voetbal, muay thai en/of zwemlessen. Daarnaast worden er, gedurende het schooljaar, sportkennismakingsactiviteiten georganiseerd met als doel het buitenschoolse sportaanbod uit te breiden. Het gaat daarbij o.a. om skiën, persluchtduiken,
(rolstoel)basketbal, padel tennis, (rolstoel)tennis, Space Jump (trampolinespringen), dansen en Clip 'n Climb (klimmen).

Bekijk hier ons aanbod aan naschoolse sport- en beweegactiviteiten.

 

Verwijzing

U kunt worden doorverwezen naar het Sportloket via uw revalidatiearts, ambulante begeleider of het klassenteam. Bij interesse of indien u een intakegesprek wilt plannen, kunt u ook rechtstreeks contact opnemen met ons team in Valkenburg a/d Geul.