Menu

Logeren bij Adelante

Alle kinderen/jongeren gaan wel eens logeren. Maar als je een beperking hebt, is dat misschien niet zo gemakkelijk. Op onze locatie in Valkenburg a/d Geul zijn kinderen altijd welkom om te komen logeren, ook met een verpleegkundige zorgvraag. Dat kan voor een nachtje, een weekend of zelfs een week zijn. 

Inhoud van deze pagina

Door te komen logeren wordt er gewerkt aan verschillende doelen. Zo kan het zijn dat het logeren is ter ontlasting van het gezin (respijtzorg)  of om een kind langzaam te leren wat het betekent om een beetje op eigen benen te staan.  

Bij logeren is het vooral belangrijk dat het gezellig en ontspannen is. Zo kan een logeerweekend bijvoorbeeld in het teken staan van lekker chillen met vrienden. Tijdens het logeren wordt gewerkt aan het ontwikkelen van eigen initiatief, zelfstandigheid, zelfredzaamheid en zelfvertrouwen en wordt er gewerkt aan het ontwikkelen van sociale-, cognitieve- en communicatieve vaardigheden en aan hun lichamelijk welbevinden.

Wie kan er komen logeren?

Kinderen en jongeren tot 18 jaar met een lichamelijke of meervoudige beperking en/of een chronische ziekte kunnen bij Adelante komen logeren.

Wanneer kan uw zoon of dochter komen logeren?

Om te komen logeren is een beschikking of geldige indicatie nodig uit één van de financieringsstromen zoals jeugdwet of WLZ. Voor meer vragen hierover kunt u contact opnemen met de zorgbemiddelaar van Adelante. Zij kijkt samen met u naar de mogelijkheden.

Ronald McDonald Kindervallei

Op hetzelfde terrein als Adelante Kind & jeugd in Valkenburg a/d Geul ligt de Ronald McDonald Kindervallei. De Kindervallei biedt kinderen en gezinnen verschillende mogelijkheden om te logeren of vakantie te vieren. 

Lees meer...