Menu

Woontrainen

Villa Franca van Adelante: alles wat wat wat je op weg naar zelfstandigheid.

Je hebt het gevoel dat je kunt. Dat je klaar bent voor een volgende stap. 

Inhoud van deze pagina

Je eigen boontjes doppen

Heb je behoefte aan meer ruimte? Wil je meer zeggenschap over je eigen leven? Lijkt het je leuk om met leeftijdsgenoten samen te wonen in een huis? Waar kunt ontdekken hoe ver je kunt gaan in jouw zelfstandigheid? Waar je wordt begeleid jouw leven vorm te geven zoals jij het wilt? Dan is woontrainen de onmisbare stap op weg naar de zelfstandigheid.

Het huis

In het woontraincentrum in Heerlen verblijf je samen met andere jongeren vanaf 18 t/m 25 jaar. Je woont in de buurt van het centrum en hebt een eigen woon-/slaapkamer, badkamer en toilet. De moderne, ruime en gezellige huiskamers delen jullie met elkaar. Net als de keuken.

De begeleiding

Je krijgt twee vaste begeleiders, die je helpen op eigen benen te gaan staan. Er is 24 uur per dag iemand aanwezig, maar dat betekent niet dat we je hand vasthouden! Er is veel vrijheid en daarmee krijg je meteen ook verantwoordelijkheid. Je leert voor jezelf te zorgen, voor jezelf op te komen en je eigen keuzes te maken. Hoeveel hulp je daarbij krijgt, bepaal je in grote mate zelf. Jij weet immers als geen ander wat je nodig hebt.

Op pad

We helpen je bij het leggen van contacten met scholen, mogelijke werkgevers, dagbesteding en jobcoaches. Je gaat ontdekken wat bij je past en wat je wilt. Nu en in de toekomst. Jouw toekomst.

Kom kijken!

Je kunt dromen en piekeren over de volgende stap, maar je kunt beter gewoon komen kijken om te ervaren of woontrainen bij je past. Aan de rechterkant staan een aantal brochures die ook voor je ouders interessant zijn. Bel ons Servicebureau voor meer informatie.

Het Servicebureau is bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur via 045 - 5282600 van sbk@adelante-zorggroep.nl.


Bezoekadres

Villa Franca Heerlen  
Deken Nicolayestraat 21  
6411 CL Heerlen