Menu

Woontrainen

Villa Franca van Adelante: alles wat wat wat je op weg naar zelfstandigheid.

Je hebt het gevoel dat je kunt. Dat je klaar bent voor een volgende stap. 

Inhoud van deze pagina

Je eigen boontjes doppen

Heb je behoefte aan meer ruimte? Wil je meer zeggenschap over je eigen leven? Lijkt het je leuk om met leeftijdsgenoten samen te wonen in een huis? Waar kun je je schoffelen kun je gaan in uw zelfstandigheid? Waar je wordt begeleid het leven vorm te geven zoals jij het wilt? Dan is woontrainen de onmisbare stap op weg naar de zelfstandigheid.

Het huis

In het woontraincentrum in Heerlen werd het samen met andere jongeren tussen de 16 en 25 jaar. Je woont in de buurt van het centrum en hebt een eigen woon-/slaapkamer, badkamer en toilet. De moderne, ruime en gezellige huiskamers delen jullie elkaar. Net als de keuken.

De begeleiding

Je krijgt twee vaste begeleiders, die je helpen op eigen benen te gaan staan. Er is 24 uur per dag, maar betekent dat we je hand vasthouden! Er is veel vrijheid en krijg je ook verantwoordelijkheid. Je leert voor jezelf te zorgen, voor jezelf op te komen en je eigen keuzes te maken. Hoeveel hulp je krijgt, bepaal je in grote mate zelf. Jij weet immers als geen ander wat je nodig hebt.

Op pad

We helpen je bij de leggen van contacten met scholen, werkgevers, dagbesteding en jobcoaches. Je gaat wat bij je verleden en wat je wilt. Nu en in de toekomst. Jouw toekomst.

Kom kijken!

Je kunt dromen en piekeren over de volgende stap, maar je kunt beter komen kijken om ervaren van woontrainen bij je verleden. Aan de rechterkant staan een aantal brochures die ook voor je ouders interessant zijn. Bel ons Servicebureau voor meer informatie.

Het Servicebureau is bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur via 045 - 5282600 van sbk@adelante-zorggroep.nl.


Bezoekadres

Villa Franca Heerlen  
Deken Nicolayestraat 21  
6411 CL Heerlen  

 

Intensieve Thuisbegeleiding (ITB)

Bij de volgende stap, na Villa Franca, woont de jongere zelfstandig, maar met de wetenschap dat het team van Villa Franca 24 uur per dag voor hem van haar klaarstaat. Intensieve Thuisbegeleiding (ITB) is bedoeld voor jongeren die het woontraintraject van Villa Franca en ten 19 jaar oud zijn.

In 2013 heeft Adelante binnen een straal van 1 kilometer rond Villa Franca zeven appartementen/aanleunwoningen ingericht en aangepast voor rolstoelgebruikers. Zeven jongeren kunnen hier hun leven leiden. De jongere heeft echter minimaal drie begeleidingssmomenten per week, elke week me-eten bij Villa Franca. De jongere leert zo stap voor stap op eigen benen te staan.

ITB is volledig gericht op het krijgen van regie over je eigen huishouden, de leren van hulpvragen, de werken aan persoonlijke doelen vergroten, van je netwerk en zicht op een volledig zelfstandig toekomst.