Menu

Zwemlessen

I.v.m. de wateroverlast is het zwembad momenteel niet bruikbaar. Momenteel zijn wij op zoek naar een alternatieve zwemlocatie.

 

Kinderen/jongeren, vanaf 5½ jaar, met een lichamelijke, mentale en of meervoudige beperking (vaak met leer en/of gedragsproblemen), die geen aansluiting kunnen vinden binnen het regulier zwemonderwijs, bieden wij zwemlessen “op maat” aan.

 

 

Inhoud van deze pagina

Tijdens deze lessen staan de kinderen centraal en krijgen ze intensieve en professionele begeleiding. Bij elk kind wordt individueel  gekeken naar de mogelijkheden die er zijn.

Wij zien graag dat elk kind tot een bepaalde mate van zwemveiligheid en zwemvaardigheid kan komen. Indien mogelijk wordt er afgesloten met één of meerdere diploma’s en/of brevetten.

Het zwembad en de kleedlokalen zijn toegerust met faciliteiten die nodig zijn voor kinderen met een beperking zoals zwembadlift, badrolstoel en invalidentoilet).

Voor bovenstaande activiteiten zijn wij aangewezen op de betrokkenheid van u als ouder/verzorger. Zo vragen we u om zelf het kind te helpen met aan- en uitkleden alsmede het verzorgen van vervoer van uw zoon/dochter.

 

Wanneer worden deze lessen aangeboden?

Tijdens schoolweken

 
Maandagmiddag 15.45 - 16.15 uur
  16.15 - 16.45 uur
Woensdagmiddag 13.00 - 13.30 uur                                                    
  13.30 - 14.00 uur
Donderdagmiddag 15.45 - 16.15 uur
  16.15 - 16.45 uur
Zaterdagochtend 09.00 - 12.00 uur

 

De zwemactiviteiten:

  • worden verzorgd door professionals van Adelante kinderen.
  • per lesgever maximaal 2 kinderen. 
  • vinden plaats in het eigen instructiebad Valkenburg (watertemperatuur van 310C).