Menu

GRIP: bij obesitas

5-wekenprogramma voor jongeren (12-18 jaar)

Aanhoudende klachten
Obesitas kan ervoor zorgen dat je niet meer in staat bent om je leven te leiden zoals je dat eigenlijk zou willen? Voor deze klachten ben je door artsen of behandelaars onderzocht en behandeld, maar het aanpassen van de leefstijl heeft niet – of maar tijdelijk – het gewenste resultaat opgeleverd.

Inhoud van deze pagina

Soms is pestgedrag aan de orde. Daarnaast heb je door ernstig overgewicht last van lichamelijke klachten bijvoorbeeld pijn aan je knieën of kortademigheid. Bijkomende risico’s zijn onder andere suikerziekte, artrose, hart- en vaatziekten of hoge bloeddruk. Je merkt dat je door de hele situatie minder naar school gaat, je vrienden minder ziet en minder tijd besteed aan sport of hobby. Door de aanhoudende klachten kun je dingen die voor jou belangrijk zijn minder of niet doen.

De vicieuze cirkel doorbreken
In 5 weken begeleiden we je in een intensief programma naar een fijner en aangenamer leven. Een leven waar jij weer grip krijgt op de situatie. Waarin je inzicht krijgt in waarom de dingen die je nu doet niet werken. Je gaat ervaren wat jij en de mensen om je heen er zelf aan kunnen doen om beter met deze situatie om te gaan.

Aanmelden
Wil jij ervoor gaan? Vraag dan je specialist om te verwijzen naar het centrum voor obesitas in het MUMC+. Hier zal beoordeeld worden of je hulpvraag in aanmerking komt voor het programma GRIP. Het MUMC brengt jou in contact met Adelante via het aanmeldformulier.