Menu

GRIP: bij diabetes

5-wekenprogramma voor jongeren (12-18 jaar)

Aanhoudende klachten
Zorgt jouw diabetes type 1 ervoor dat je niet meer in staat bent om je leven te leiden zoals je dat eigenlijk zou willen? Voor deze klachten ben je door artsen of behandelaars onderzocht en behandeld, maar de behandeling heeft niet – of maar tijdelijk – het gewenste resultaat opgeleverd.

Inhoud van deze pagina

Diabetes eist 24 uur per dag aandacht. Je hebt vaak geen zin om steeds na te denken bij wat je eet en hoeveel insuline je moet spuiten. Het laat je rot voelen bij hypo’s, hypers of snel wisselende bloedsuikers en maken je dubbel ziek als je koorts hebt. Diabetes legt ook een schaduw over je toekomst met de kans op complicaties. Je merkt dat je door de hele situatie minder naar school gaat, je vrienden minder ziet en minder tijd besteed aan sport of hobby. Door de aanhoudende klachten kun je dingen die voor jou belangrijk zijn minder of niet doen.

De vicieuze cirkel doorbreken
In 5 weken begeleiden we je in een intensief programma naar een fijner en aangenamer leven. Een leven waar jij weer grip krijgt op de situatie.
Waarin je inzicht krijgt in waarom de dingen die je nu doet niet werken. Je gaat ervaren wat jij en de mensen om je heen er zelf aan kunnen doen om beter met deze situatie om te gaan.

Aanmelden
Wil jij ervoor gaan? Vraag dan je specialist om je in contact te brengen met Adelante via het aanmeldformulier.