Menu

GRIP: bij chronische pijn

5-wekenprogramma voor jongeren (12-18 jaar)

Aanhoudende klachten
Heb je langer last van pijnklachten die ervoor zorgen dat je niet meer in staat bent om je leven te leiden zoals je dat eigenlijk zou willen? Voor deze klachten ben je door artsen of behandelaars onderzocht en behandeld, maar de behandeling heeft niet – of maar tijdelijk – het gewenste resultaat opgeleverd.

Inhoud van deze pagina

Chronische pijn kent vaak geen duidelijke oorzaak. Je zenuwen en hersenen blijven pijnprikkels doorgeven, hoewel daar geen aanleiding voor is. De pijn heeft veel invloed op je leven en is erg vervelend. Je merkt dat je door de hele situatie minder naar school gaat, je vrienden minder ziet en minder tijd besteed aan sport of hobby. Door de aanhoudende klachten kun je dingen die voor jou belangrijk zijn minder of niet doen.

De vicieuze cirkel doorbreken
In 5 weken begeleiden we je in een intensief programma naar een fijner en aangenamer leven. Een leven waar jij weer grip krijgt op de situatie.
Waarin je inzicht krijgt in waarom de dingen die je nu doet niet werken. Je gaat ervaren wat jij en de mensen om je heen er zelf aan kunnen doen om beter met deze situatie om te gaan.

Aanmelden
Wil jij ervoor gaan? Vraag dan je specialist om je in contact te brengen met Adelante via het aanmeldformulier.

Pijnrevalidatie
Wanneer pijn chronisch wordt en behandelingen uiteindelijk geen oplossing meer bieden, kan  ook pijnrevalidatie het leven draaglijker maken.
Naast het korte intensieve programma GRIP, biedt Adelante een poliklinisch revalidatieprogramma chronische pijn (9-21 jaar) aan bij Adelante Revalidatiegeneeskunde locatie Maastricht UMC+.