Menu

FitCare4U: sportief 15-daags therapieprogramma

Merk je wel eens dat je veel hulp nodig hebt om de trap op te lopen, een tas te pakken, de klassen in te gaan met andere klasgenoten of dat je moeite hebt met het opstaan uit je stoel en om mee te sporten? Denk je aan het einde van de dag: ik heb er genoeg van dat ik altijd maar hulp nodig heb om ergens te komen op school, thuis, bij vrienden. Kon ik het maar beter zelf! Herken je jezelf hierin en wil je je zelfstandigheid op het gebied van je lichamelijke presteren verbeteren en ga je daarbij graag een uitdaging aan? Dan is FitCare4U écht iets voor jou!

Inhoud van deze pagina

FitCare4U (Functionele Intensieve Therapie) is een uitdagend en leuk 15-daags therapieprogramma voor jongeren (12 jaar en ouder) met duidelijke hulpvragen op gebied van zelfredzaamheid. ‘s Ochtends ga je bij Adelante naar school en na school wordt er op een intensieve, maar leuke en uitdagende manier ‘geoefend’ aan persoonlijke doelen die van tevoren zijn vastgesteld. We gaan met deze doelen aan de slag tijdens survival- en sportactiviteiten, maar ook tijdens alledaagse activiteiten waar de jongeren nu min of meer afhankelijk te zijn van anderen of hulpmiddelen.

Tijdens het FitCare4U programma is er per deelnemer één enthousiaste professionele begeleider betrokken. Deelnemers slapen, net als de begeleiders, op het terrein van Adelante in Valkenburg a/d Geul. Ook ouders worden betrokken bij het programma, om thuis goed verder te kunnen oefenen en ontwikkelen.

Lees de brochure of bekijk de video om te zien wat FitCare4U voor jou kan doen!