Menu

Chronisch ziek

Een chronische ziekte heeft de nodige impact op de sociale, emotionele en psychische ontwikkeling van het kind of de jongere en zijn omgeving. Meestal is er sprake van een langdurig voortraject waarbij verschillende behandelaren (versnipperd) betrokken zijn geweest. Jongeren kunnen daarom vastlopen bij het managen van de chronische ziekte. Adelante wil graag een bijdrage leveren aan een zo optimaal mogelijke ontwikkeling van deze jongeren en biedt daarom een systeemgericht programma aan waarin zowel de jongeren als hun ouders gemotiveerd en actief aangezet worden om in beweging te komen.

Inhoud van deze pagina

Je kunt bij Adelante terecht wanneer je aangenamer wilt leven met diabetes (suikerziekte), obesitas (ernstig overgewicht) en chronische pijn, vermoeidheid of SOLK (somatisch onverklaarbare lichamelijke klachten) en daar samen met je gezin en omgeving aan wilt werken.

Bij Adelante kun je terecht voor dagbehandeling en je kunt een kort en intensief behandelprogramma GRIP volgen. Dit programma focust op jouw kwaliteit van leven en geeft je weer grip op jezelf en jouw situatie.