Menu

Gehoorproblemen

Adelante heeft veel expertise op het gebied van diagnostiek en behandeling van jongeren met gehoorproblemen, of het nu gaat om een jongere, die al vanaf de geboorte slechthorend is of pas op latere leeftijd slechthorend is geworden.

 

Inhoud van deze pagina

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Niet goed horen kan voor kinderen en jongeren een behoorlijke impact hebben op hun didactische en sociale ontwikkeling. Het interdisciplinaire team van Adelante kan samen met het kind/de jongere en de ouders bekijken welke hulp het meest geschikt is.

Uw hulpvraag staat centraal

Onze audiologen kunnen u informeren over de technische revalidatiemogelijkheden en geschikte hoorapparatuur. Wij verzorgen de hoortoestelaanpassingen en eventueel andere hoorhulpmiddelen. Wij stemmen af met uw audicien en kunnen bemiddelen bij uw zorgverzekeraar. Houdt het kind/de jongere beperkingen ondanks goede hoorapparatuur dan kunnen de professionals van het interdisciplinaire team hem of haar (en de ouders) begeleiden bij het leren omgaan met de beperking. De onderwijsomgeving kan bij het behandeltraject betrokken worden. Uw hulpvraag staat centraal. 

Vroegbehandeling Groep voor kinderen (2 t/m 5 jaar) met taal- en gehoorproblemen

Adelante biedt groepsbehandelingen aan waarmee we de spraak-, taal-, communicatie- en gehoorontwikkeling bij kinderen kunnen bevorderen. Samen met u kijken we naar de mogelijkheden en kansen voor uw kind. Meer informatie over deze specialistische groepsbehandeling vindt u hier