Menu

Aanmeldprocedure

Er zijn verschillende manieren waarop uw kind aangemeld kan worden bij onze verpleegkundige kinderdagopvang.

Inhoud van deze pagina

Wijze van aanmelden

Uw kind kan bij ons aangemeld worden op de volgende manieren:

  • Een arts kan uw kind verwijzen naar Contigo.
  • Instanties kunnen u (dringend) adviseren om uw kind bij Contigo aan te melden.
  • U kunt zelf informeren of Contigo de juiste opvangplek is voor uw kind. Samen wordt bekeken wat nodig is om de juiste indicatie/ beschikking te verkrijgen.

1. Kennismaken

Om een idee te krijgen van de sfeer, de andere kinderen en de medewerkers nodigen wij u uit om eens een kijkje te komen nemen op onze locatie. Hiervoor kunt u telefonisch een afspraak maken.

2. Plaatsing

Als u na een eerste kennismaking en rondleiding voor Contigo kiest, bespreken wij met u de gewenste opvangdagen. Mocht op de gewenste dagen geen vrije plek zijn, dan wordt uw kind op de wachtlijst geplaatst óf kunt u uitwijken naar een andere dag.

Wij adviseren om uw kind minimaal 2 dagen per week naar Contigo te laten gaan.

3. Financiering

De financiering van de opvangplek, het traject en de uitvoering hiervan wordt met u besproken.

In overleg met u zal er eerst uitgebreid informatie opgevraagd worden en overleg plaatsvinden met de behandelend arts(en) waar het kind bekend is. Zo kan de zorg volledig afgestemd worden op de wensen en behoeften van u en uw. Zodra Contigo volledig op de hoogte is van de medische situatie van uw kind en de gezinssituatie, wordt een indictieaanvraag opgesteld.

4. Intake en wennen

Zodra de financiering geregeld is en de plaatsing definitief is, vindt er een  intakegesprek plaats op locatie. Tijdens deze intake geven wij u volop gelegenheid met ons af te stemmen wat u als ouder bij de zorg voor hun kind belangrijk vinden. Daar maken we duidelijke afspraken over.

Uw kind zal tijdens dit gesprek voor de eerste keer gaan wennen in de groep.

In overleg bekijken we wat de beste manier is om uw kind verder te laten wennen. Meestal beginnen we met een halve dag en bouwen dat langzaam op. Bij een overstap naar een nieuwe vaste groep, wordt de wenprocedure opnieuw in overleg met u toegepast.

 

Wachtlijst

Er is op dit moment geen wachtlijst voor het verpleegkundig kinderdagverblijf.