Menu

Verblijf en klinische zorg

Adelante heeft een totaalpakket ontwikkeld met kinderrevalidatie, speciaal onderwijs en wonen. Dit omvat therapie, onderwijs, opvang, woontraining en wonen. We helpen kinderen vanaf het eerste levensjaar totdat zij jongvolwassen zijn.

Inhoud van deze pagina

Begeleid wonen/woontrainen

Op verschillende locaties in Limburg helpen wij jongeren (4-25 jaar) vooruit naar een zelfstandige toekomst. Hiervoor hebben we diverse woonmogelijkheden zoals woontrainen: een ideale tussenstap voor wie de stap van thuis naar zelfstandig wonen (nog) te groot is. Na het woontrainen kan de jongere als hij er aan toe is de stap zetten naar: Intensieve Thuis Begeleiding (ITB); volledig zelfstandig wonen in een appartement mét begeleiding op afstand. Tot 18 jaar biedt Adelante de mogelijkheid om in woonvorm De Raesdonck te wonen.

Logeren

Alle kinderen/jongeren gaan wel eens logeren. Maar als je een beperking hebt, is dat misschien niet zo gemakkelijk. In ons Logeerhuis in Valkenburg a/d Geul zijn kinderen en jongeren (van 8 tot 18 jaar) welkom om te komen logeren, ook met een verpleegkundige zorgvraag. Dat kan voor een nachtje, een weekend of zelfs een week zijn.

Contigo

Adelante Contigo biedt medische kindzorg aan kinderen die continu intensieve medische zorg nodig hebben. Denk hierbij aan kinderen met aangeboren of verworven aandoeningen, die monitoring nodig hebben, die afhankelijk zijn van extra zuurstof of kinderen met epilepsie. Op onze locatie in Kerkrade kunnen kinderen van 0-4 jaar hiervoor terecht in het verpleegkundig kinderdagverblijf. Op onze locatie in Valkenburg is het verpleegkundig kinderzorghuis gevestigd voor kinderen van 0-18 jaar, waar naast opvang en logeren ook 24uurs zorg geboden wordt.

Opvang en vrijetijdsbesteding

Door een leuke vrijetijdsbesteding krijgt een kind een positieve impuls en maakt het contact met anderen. Adelante gaat samen met het kind (en zijn/haar ouders) op zoek naar een passende bezigheid. Van knutselen, spelen, avontuur, buitenspelen tot dansen en van koken tot schitteren in een musical, het kan allemaal! Daarnaast bieden wij op woensdag, zaterdag en tijdens schoolvakanties opvangmogelijkheden. Sociale vaardigheden en zelfredzaamheid staan hoog in het vaandel tijdens deze dagen. Maar voor een kind is het vooral ook leuk! Kinderen en jongeren tussen de 6 en 18 jaar met een lichamelijke of meervoudige beperking en/of een chronische ziekte kunnen bij onze dagopvang terecht.