Menu

Kortdurende intensieve revalidatieprogramma's

Adelante biedt ook kortdurende revalidatieprogramma’s aan jongeren van 12 tot 18 jaar.

Inhoud van deze pagina

GRIP

GRIP is een klinisch therapeutisch observatieprogramma van 5 weken voor langdurig zieke jongeren die beter willen leren omgaan met chronische pijn of SOLK, diabetes of obesitas. Het programma heet GRIP, verwijzend naar het doel van het programma, namelijk weer grip krijgen op het leven. Diabetes of chronische pijn heeft een enorme impact op het leven van een kind/jongere. Vaak raken deze jongeren de grip op hun leven kwijt en moeten ze een nieuwe balans zoeken in hun eigen leven en het leven met hun gezin, familie en vrienden.

In het programma wordt systeemgericht gewerkt aan doelen van verandering. GRIP geeft jongeren én hun omgeving handvatten voor het kunnen maken van eigen keuzes en beslissingen. Zowel de jongeren als hun ouders worden gemotiveerd en actief aangezet om in beweging te komen; dit alles om weer grip op zichzelf, de omgeving én elkaar te krijgen. Tijdens GRIP verblijft de jongere doordeweeks intern bij Adelante waarin onderwijs, educatie, medische en psychosociale ondersteuning wordt aangeboden.

FitCare4U

FitCare4U is een uitdagend, sportief en leuk 15-daags therapieprogramma voor jongeren (12 jaar en ouder) met duidelijke hulpvragen op gebied van fysieke zelfredzaamheid. Tijdens het programma leren de jongeren hoe je minder afhankelijk kunt worden van hulpmiddelen en ondersteuning van anderen. Op een leuke, sportieve en uitdagende manier wordt samen gewerkt aan de zelfredzaamheid. Deelnemers slapen, net als de begeleiders, op het terrein van Adelante in Valkenburg a/d Geul. Ook ouders worden betrokken bij het programma, om thuis goed verder te kunnen oefenen en ontwikkelen.

Hand in Hand Survivalkamp (BIMT)

Elke zomer organiseert Adelante het ‘hand-in-hand survivalkamp’ voor jongeren (12 jaar en ouder) met een halfzijdige verlamming die de uitdaging aan willen gaan. We werken volgens het principe van BIMT: Bimanual Intensive Movement Therapy. De jongeren worden één-op-één begeleid om zo samen met de therapeut een optimaal resultaat te kunnen behalen. Tijdens het kamp worden de jongeren gedurende acht uur per dag op een leuke manier gestimuleerd tweehandig te werken en daarmee de aangedane, ondersteunende hand actiever te gebruiken. Naast het algemene programma dat bestaat uit survivallen, sportieve en creatieve activiteiten is er ook veel tijd om te trainen aan individuele hulpvragen. Het programma duurt 15 dagen en de jongeren blijven slapen. Meer informatie over het Hand in Hand Survivalkamp is te vinden op de website van Adelante kind en jeugd of via de behandelend revalidatiearts.

Inzet

Inzet staat voor INtensieve ZElfstandigheidsTraining. Een 15-daags programma voor tieners, waarbij we op een leuke, veilige maar uitdagende manier, met vallen en opstaan, aan de slag gaan. Samen werken we aan de persoonlijke doelen van de jongeren, die liggen op een weg naar zelfstandigheid. Deelnemers (maximaal 6) logeren bij Adelante in Valkenburg a/d/ Geul. Gedurende 15 dagen gaan we intensief met de persoonlijke doelen aan de slag en leren de jongeren door dingen gewoon te doen.